Tartelettes au citron meringué 🍋

Tartelettes au citron meringué 🍋

Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Tartelettes au citron meringué 🍋. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Tartelettes au citron meringué 🍋 is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. Tartelettes au citron meringué 🍋 is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tartelettes au citron meringué 🍋, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tartelettes au citron meringué 🍋 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tartelettes au citron meringué 🍋 is 7 tartelettes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tartelettes au citron meringué 🍋 estimated approx 15/20min+23min.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have Tartelettes au citron meringué 🍋 using 19 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve that.

Il faut se faire plaisir (avec des citrons BIO 😋)
Les étapes 1 à 6 peuvent se faire la veille.

#recettesdefêtes
#dessert
#goûtergourmand

E.N.J.O.Y ❤️

Ingredients and spices that need to be Take to make Tartelettes au citron meringué 🍋:

  1. Fond de tarte : pâte sucrée
  2. 100 g farine
  3. 35 g sucre glace
  4. 15 g poudre d'amande
  5. 50 g beurre doux
  6. 20 g blanc d'œuf
  7. Crème citron BIO
  8. 250 g jus de citron BIO
  9. Le zeste d'un citron BIO
  10. 75 g beurre doux
  11. 300 g sucre
  12. 1 œuf
  13. 2 jaunes d'œufs
  14. 17 g maïzena
  15. Meringue française
  16. 100 g blanc d'œuf
  17. 100 g sucre blanc
  18. 1 pincée de sel
  19. 10 g sucre glace

Steps to make to make Tartelettes au citron meringué 🍋

  1. Pour la pâte sucrée : mettre tous les ingrédients dans le batteur, avec la feuille, mélanger jusqu'à obtenir une pâte homogène
  2. Sur votre plan de travail, fraiser la pâte : action d'écraser la pâte en la poussant en même temps (cf photo). Fraiser 2 fois la pâte.
  3. Mettre la pâte dans du film alimentaire et mettre au frigo au moins 2h (ici une nuit, c'est mieux)
  4. Pour la crème de citron : dans votre cuve de batteur, mettre le sucre, l'œuf, les jaunes d'œufs et la maïzena. Faire tourner avec le fouet, cela doit bien blanchir et doubler de volume, voir plus.
  5. Dans une casserole, mettre le beurre, le jus et zeste de citron, faire bouillir. Dès la première ébullition, verser l'appareil qui se trouve dans le batteur et mélanger de suite. A feu moyen, mélanger continuellement pendant une vingtaine de minutes environ, jusqu'à obtenir un appareil jaune vif et ''translucide'' (cf photo)
  6. Verser dans un récipient avec couvercle le mélange encore chaud et mettre au frigo immédiatement pour stopper la cuisson. Laisser refroidir au moins 2h avant utilisation (ici une nuit complète).
  7. Etaler la pâte sur 2mm d'épaisseur et faire vos cercles (ici emporte pièce de 12cm pour une tartelette de 10cm). Ne pas oublier de graisser les cercles pour que les fonds se démoulent parfaitement. Faire toute la pâte. Piquer à la fourchette les fonds de tarte
  8. Cuire 23 minutes à 150 °C. Surveiller en fonction de l'épaisseur de la pâte
  9. Sortir la pâte des cercles encore chaud et les faire refroidir sur une grille.
  10. Une fois les fonds de tarte froid, y déposer la crème citron.
  11. Pour la meringue française : mettre dans la cuve de votre batteur les blancs d'œufs avec le sel et commencer à faire monter les blancs avec le fouet. Verser progressivement le sucre blanc et faire monter l'appareil.
  12. Enlever la cuve du batteur et ajouter le sucre glace (avec votre fouet manuel) et fouetter énergiquement : vous venez de ''serrer'' la meringue.
  13. Déposer de la meringue sur la crème de citron. Avec une fourchette, faire du relief
  14. Avec votre chalumeau, flamber le dessus des tartelettes
  15. Déguster ❤️

As your experience as well as self-confidence expands, you will discover that you have much more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make straightforward changes to accomplish this objective. In other words, begin making your dishes on schedule. As for fundamental food preparation abilities for novices you don't need to learn them however only if you master some simple food preparation methods.

This isn't a full overview to quick and also easy lunch recipes yet its good something to chew on. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare tasty meals for your household without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Prepare Super Quick Homemade Tartelettes au citron meringué 🍋. Thank you very much for reading. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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