Poulet aux olives et au citron confit

Poulet aux olives et au citron confit

Hello everybody, it is Jim, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Poulet aux olives et au citron confit. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Poulet aux olives et au citron confit is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Poulet aux olives et au citron confit is something which I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Poulet aux olives et au citron confit, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Poulet aux olives et au citron confit delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Poulet aux olives et au citron confit using 15 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

#cuisineorientale

Ingredients and spices that need to be Get to make Poulet aux olives et au citron confit:

  1. 1 poulet
  2. 1 cuillère à café d’ail en poudre
  3. 1 cuillère à café gingembre moulue
  4. 1 cuillère à café curcuma
  5. 1 cuillère à café piment doux
  6. 1 citron confit
  7. 2 oignons hachés
  8. Quelque filament de safran
  9. Olives verte dénoyautées
  10. 2 cuillère à soupe persil hachée
  11. 80 ml d’huile d’olive
  12. 2 cuillère à soupe jus de citron
  13. 1 pincée cumin
  14. 3 verres Eau
  15. 1 cuillère à café beurre

Steps to make to make Poulet aux olives et au citron confit

  1. Commencez par laver le poulet
    (intérieure et extérieur). Ensuite preparez votre marinade. Mettez les épices ; gingembre, piment doux, curcuma, le sel, l'ail, les 2 cuillère à
    soupe de jus de citron et le persil, mélangez et Ajoutez un
    peu d'eau (environs 1 verre). Enrobez votre poulet de la marinade (Si vous avez le temps vous pouvez le laisser reposer au frais se sera encore meilleur)
  2. Dans une Marmite mettez l'huile, une petite cuillère de beurrance, les
    oignons hachée et un peu des épices que vous aviez mi dans la marinade, du sel. Attendez que les oignons soit translucide et ajoutez le poulet. Ajoutez quelque filament de safran et Laissez dorée le poulet des deux côté.
  3. Ajoutez l'eau (j'ai mi 3 verre) et la moitié du citron confit couper en tranche.
  4. Couvrez et laissez cuire
    jusqu'à ce que le poulet soit bien tendre. Retournez le parfois pendant La cuissons histoire que sa
    prenne bien partout.
  5. Ensuite, Retirez le poulet quand il
    est cuit et mettez le dans un plat allant au four, prenez du beurre et parsemez votre poulet puis mettez le au four. (Environ 15/20min)
  6. Après avoir mis votre poulet au four,
    mettez vos olives et laissez la sauce réduire.
  7. Lorsque votre poulet est dorée et que la sauce à bien réduit, c'est
    pret.

As your experience as well as confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal tastes over time. Whether you intend to offer a dish that uses less or more ingredients or is a little basically zesty, you can make straightforward changes to achieve this objective. In other words, start making your dishes on schedule. As for standard cooking abilities for novices you don't require to learn them but only if you master some easy food preparation techniques.

This isn't a full overview to fast as well as simple lunch dishes but its great food for thought. Ideally this will get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Poulet aux olives et au citron confit. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Poule au pot et paleron de boeuf😋

Mac and Cheese

🍁Potimaron Surprise