Pain aux graines
Hey everyone, it is John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pain aux graines. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pain aux graines is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are fine and they look fantastic. Pain aux graines is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pain aux graines, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pain aux graines delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pain aux graines is 1 pain. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Pain aux graines using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Pas facile de se passer de pain quand notre santé fait que l'on doit limiter la farine de blé !
J'achète habituellement un pain aux graines avec une super compo sur Kazidomi, mais c'est pas toujours évident de gérer les stocks quand je passe commande. Et effectivement, le week end dernier on s'est retrouvé en rade avec une forte envie d'avocado toast... Oups !
Tant pis, j'ai ouvert mes placards et j'ai improvisé une recette en me basant sur les ingrédients de mon pain Kazidomi et puis ma foi, je suis très satisfaite du résultat.
On obtient un pain sans gluten (sans farine), riche en fibres et autres bienfaits nutritifs grâce à ses ingrédients.
Si je vous encourage à tester tout plein de combinaison de graines divers et variées, le seul élément indispensable est le psyllium. Kezako ? C'est une plante connue pour ses vertus de régulation du transit. Il va permettre l'absorption de l'humidité et la bonne cohésion de tous les autres ingrédients !
Ingredients and spices that need to be Get to make Pain aux graines:
- 350 mL d'eau tiède
- 3 cs d'huile d'olive
- 150 g flocons d'avoine sans gluten
- 20 g graines de chanvre
- 50 g noisettes torréfiées
- 50 g d'amandes torréfiées
- 50 g graines de courge torréfiées
- 100 g graines de lin moulues
- 20 g graines de chia moulues
- 4 cs psyllium
- 1 cc sel
- Idées : pourquoi pas y ajouter des petits morceaux de fruits secs ou tous autres types de graines ! Je ne donne que des indications pour que vous vous fassiez une idées des proportions pour 1 pain ;)
Instructions to make to make Pain aux graines
- Mettre tous les ingrédients secs dans un grand bol.
- Incorporer l'eau ainsi que l'huile et bien mélanger pour avoir un mélange homogène.
- Verser le tout dans un moule type moule à cake. Lisser et tasser la mixture. Couvrir avec un torchon et laisser reposer 1h (le temps que le psyllium fasse son travail)
- Préchauffer votre four à 180°c. Enfourner les pain une vingtaine de minutes. Le démouler délicatement dans un plat ou une assiette allant au four et le remettre à chauffer à nouveau une vingtaine de minutes (en gardant la face supérieure en bas)
- Laisser bien refroidir avant de le découper. Je n'ai pas encore tenté de le congeler donc si certain(e)s essayent, je veux bien des retours ! Il se conserve environ 5jours au frigo
As your experience and also confidence grows, you will find that you have much more natural control over your diet plan and adapt your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you wish to offer a recipe that utilizes less or more components or is a little more or less spicy, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental food preparation abilities for novices you don't need to discover them however just if you understand some basic cooking methods.
This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch dishes but its good something to chew on. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Pain aux graines. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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