Gâteau tatin aux poires

Gâteau tatin aux poires

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Gâteau tatin aux poires. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Gâteau tatin aux poires is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Gâteau tatin aux poires is something which I've loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Gâteau tatin aux poires, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gâteau tatin aux poires delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Gâteau tatin aux poires is 8 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Gâteau tatin aux poires estimated approx 45 minutes.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Gâteau tatin aux poires using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Un gâteau tatin aux poires qui change de la pomme 🤭 moelleux et léger un régal 🥰

#juillet

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Gâteau tatin aux poires:

  1. Pour le caramel
  2. 200 g sucre en poudre
  3. Pour le gâteau
  4. 4 belles poires
  5. 150 g sucre
  6. 100 g beurre
  7. 125 g farine
  8. 3 œufs
  9. 3 cuillères à café rhum
  10. 1 cuillère à café rase de levure chimique
  11. Beurre pour le moule

Steps to make to make Gâteau tatin aux poires

  1. Beurrer généreusement un moule à manqué de 23 cm de diamètre environ (fond et bord).
  2. Dans une grande casserole, mettre le sucre et faire fondre à feu moyen sans remuer.

    Quand le caramel commence à bien se former, remuer doucement jusqu'à obtenir un caramel ambré. Le couler immédiatement dans le moule (il faut faire vite car il durcit rapidement). Faire en sorte que tout le fond soit caramélisé.
  3. Laisser refroidir afin que le caramel durcisse.

    Pendant ce temps, faire fondre le beurre dans une petite casserole et réserver.
  4. Eplucher et épépiner les poires, les couper en 8 tranches. Les disposer en rosaces (s'il y en a trop, superposer le restant au centre).
  5. Préchauffer le four à 180°c.
  6. Dans un robot, fouetter à vitesse maximale les 150 grammes de sucre avec les œufs entiers pendant environ 3 minutes, afin d'obtenir une crème mousseuse et jaune pâle. Ajouter le beurre refroidi en filet en continuant de fouetter vitesse maximale. Laisser incorporer pendant une petite minute. Passer le robot en vitesse lente et ajouter la farine, la levure et le rhum. Puis repasser en vitesse rapide 1 minute afin d'obtenir une crème homogène.
  7. Etaler cette crème uniformément sur les poires.
  8. Enfourner 45 minutes thermostat 5 - 6. Surveiller la cuisson.
  9. Sortir le moule du four le poser sur une volette et laisser refroidir à peine 30 secondes à 1 minute (pas plus sinon le caramel durcit !)

    Puis décoller les bords du gâteau avec un fin couteau, démouler en retournant le moule sur le plat de service.
  10. Laisser refroidir 15 minutes, déguster ou conserver sous cloche pour garder le moelleux du gâteau et le fondant des poires 😉

As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal preferences over time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more components or is a little more or less hot, you can make easy changes to achieve this objective. In other words, start making your recipes promptly. When it comes to basic food preparation skills for newbies you don't need to discover them yet just if you understand some easy cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and very easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Gâteau tatin aux poires. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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