Number Cake

Number Cake

Hello everybody, it's Louise, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Number Cake. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Number Cake is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. Number Cake is something that I have loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Number Cake, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Number Cake delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Number Cake using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

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Avec cette recette vous pouvez réaliser 2 nombres en format A3 de 2 étages

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Number Cake:

  1. Pâte sablée
  2. 3 œufs
  3. 780 g farine
  4. 90 g poudre d’amande
  5. 270 g sucre glace
  6. 390 g beurre doux (texture pommade)
  7. 4 g sel
  8. Crème diplomate
  9. 8 jaunes d’œufs
  10. 665 g lait entier
  11. 11 g gélatine (ramolli dans l’eau froide)
  12. 160 g sucre en poudre
  13. 67 g maïzena
  14. 1 grosse gousse de vanille
  15. 27 g beurre doux
  16. 665 g crème liquide entière 35%MG

Steps to make to make Number Cake

  1. J2: pâte sablée: Au robot avec la feuille ou à la main mélangez l’ensemble des ingrédients (sauf les œufs) jusqu’à obtenir un mélange sablé. Ajoutez les œufs et mélangez à nouveau jusqu’à obtenir un boule. Attention à ne pas trop travailler la pâte. Mettre dans du film et réservez au frais 1h ou 30min au congélateur.
  2. Étalez la pâte au rouleau d’une épaisseur de 4mm (sur ce gâteau j’ai fait du 5/6mm pour pas qu’elle se brise pendant le transport et je conseille donc de couper le 1er étage avec une paire de ciseau) détaillez vos chiffres format A3. (2 fois chaQue chiffre) Piquez-les à l’aide d’une fourchette et enfournez 18min à 180•C. La pâte doit être dorée et suffisamment cuite. Laissez complètement refroidir sur la plaque de cuisson au risque de casser votre chiffre
  3. J1:Crème diplomate : dans un cul de poule, mélangez les jaunes d’œufs avec le sucre et faites blanchir. Ajoutez la maïzena et mélangez à nouveau. Faites ramollir la gélatine dans l’eau froide.
  4. Dans une grande casserole, portez à ébullition le lait avec la gousse de vanille fendue en 2. Retirez-la. Versez la moitié du lait chaud sur vos œufs blanchis et mélangez puis transvasez le tout dans la casserole avec le reste de lait. et faites épaissir à feu doux sans jamais cesser de mélanger. Hors du feu, ajoutez le beurre et la gélatine. Bien mélanger. Versez dans un plat et filmez au contact. Laissez refroidir idéalement une nuit.
  5. J0: Le lendemain fouettez votre crème pâtissière pour lui redonner de la souplesse. Montez votre crème liquide en Chantilly bien ferme. Incorporez délicatement la chantilly à la crème pâtissière à l’aide d’une Maryse et mélangez jusqu’à obtenir une crème homogène. Mettre dans une poche à douille et laissez reposer 1h avant de pocher sur la gâteau
  6. Déposez votre pâte sablé sur le présentoir (1er chiffre) pochez la crème. Pour ma part j’ai glissé quelques fraises en dessous légèrement plus hautes que la crème pour ne pas tout écraser quand je vais déposer le 2eme étages du gâteau. Déposez votre second chiffre par dessus et pochez à nouveau.
  7. Décorez de fruits de saisons de fleurs fraîches comestibles. Faites vous plaisir !

As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more components or is a little bit more or less spicy, you can make simple adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your recipes promptly. When it comes to basic cooking abilities for beginners you don't need to discover them but only if you understand some basic cooking strategies.

This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch recipes but its good food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Prepare Favorite Number Cake. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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